Jaunumi
2018. gada 5. oktobris 14:45

Latviešu valodas rokasgrāmata



Latviešu valodas zināšanu pilnveidei tiek piedāvāta jauna lietotne – elektroniskā latviešu valodas rokasgrāmata, kas veidota kā lingvistisks uzziņu un mācību materiāls pamatskolas un vidusskolas skolēniem, studentiem un visiem interesentiem, kuri vēlas pilnveidot latviešu valodas zināšanas.

Rokasgrāmata ir enciklopēdiska rakstura darbs un informatīvs mācību palīglīdzeklis latviešu valodniecībā. Tajā apkopoti un izklāstīti galvenie jautājumi 26 valodniecības nozarēs un apakšnozarēs. Lai lasītājs varētu plašāk iepazīt kādu jautājumu, daudzos šķirkļos sniegta arī papildinformācija, norādīti interesanti fakti, bet sadaļā “Lasi vairāk!” nosaukti pētījumi – monogrāfijas un zinātnieku raksti – attiecīgajā jomā, ko var izmantot interesējošā jautājuma dziļākai izzināšanai. Materiālu papildina vizuālā informācija, bet fonētikas un dialektoloìijas sadaļā – arī audio materiāls. Vairāku šķirkļu paplašinājumā piedāvāti interaktīvi testi un uzdevumi zināšanu pārbaudei un nostiprināšanai.

Latviešu valodas rokasgrāmatas saturu pēc Latviešu valodas aìentūras pasūtījuma izstrādājis Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūts, bet lietotni veidojis SIA “Datorzinību centrs”.

Rokasgrāmata ir pieejama tiešsaistē: valodasrokasgramata.lv