Jaunumi
2018. gada 15. maijs 11:46

Tikšanās ar ìenerāli Kārli Krēsliņu Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā



18.maijā plkst.17.00 Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā viesosies ìenerālis, profesors, sporta meistars, 12. Saeimas deputāts un Viestura ordeņa kavalieris Kārlis Krēsliņš. Tikšanās laikā Kārlis Krēsliņš iepazīstinās ar savu jaunāko grāmatu “No lauku puikas līdz ìenerālim” – stāstu par vienkāršu zemnieku ìimenes likteni pirmās Latvijas brīvvalsts laikā, tās izsūtīšanu un izdzīvošanu Sibīrijā, Amūras apgabalā, kā arī par lauku puiku Kārli, kas mācījies Alūksnes 1.vidusskolā, Rīgas karaskolā, Maskavas Militārajā akadēmijā un kļuvis par ìenerāli.

Kārlis Krēsliņš ir Latvijas šaušanas federācijas prezidents, Džordža Maršala centra Latvijas biedrības prezidents, Latvijas Aizsardzības spēku apvienības goda prezidents, Latvijas Ìenerāļu kluba valdes loceklis, Latvijas rezerves virsnieku asociācijas loceklis. Autors un autoru kolektīvu dalībnieks apmēram 90 dažādiem zinātniskiem pētījumiem un rakstiem par radiolokācijas problēmām, NBS izveides un attīstības problēmām un vietu Latvijas drošības sistēmā, kā arī par militārās izglītības jautājumiem. Zinātniskā žurnāla par drošību un aizsardzību „Militārais Apskats” redakcijas kolēìijas priekšsēdētājs.

Grāmatā „Gods kalpot Latvijai” apkopotas ìenerāļa Kārļa Krēsliņa atmiņas par Latvijas Nacionālo Bruņoto spēku izveidi un attīstību no 1991.gada līdz pat mūsdienām, pievēršot atsevišķu uzmanību Bruņoto spēku sagatavošanai dalībai NATO, to transformācijai un visas aizsardzības sistēmas restrukturizācijai, piedalījies Nacionālās Aizsardzības akadēmijas izveidošanā.

Aicinām uz tikšanos ar Kārli Krēsliņu visus, kurus interesē Latvijas Nacionālo Bruņoto Spēku pagātne, tagadne un nākotne!