Jaunumi
2017. gada 16. septembris 10:19

“Dzeja rudens lapu virpulī”




12. septembrī Rīta un Jersikas bibliotēkas aicināja uz dzejas pasākumu “Dzeja rudens lapu virpulī”.

Ir septembris. Sarkanu, oranžu, dzeltenzaļu krāsu karuselis, nerimstošas dzērvju klaigas, asteru un gladiolu košās ziedu uguntiņas, sārtas dzērvenes zaļos sūnu spilventiņos, pirmie skolas zvani un daudz neparastu izjūtu…
Septembris ir brīnišķīgs laiks: vēl var paspēt izbaudīt siltos saules starus un var jau sākt lasīt krāsainās kļavu lapas un brūnos kastaņus.
Septembris Latvijā tradicionāli ir Dzejas dienu mēnesis. šogad jau 52. reizi tiek svinētas Dzejas dienas. Centrālais pasākums ik gadu norisinās Rīgā – Esplanādē, pie Raiņa pieminekļa, dzejnieka dzimšanas dienā – 11.septembrī. Dzejas dienu pasākumi notiek visā Latvijā, arī mūsu novadā.
12. septembrī Rīta un Jersikas bibliotēkas aicināja uz dzejas pasākumu “Dzeja rudens lapu virpulī”.




ļoti mājīgā gaisotnē norisinājās mūsu dzejas dienu pasākums, kurā skanēja gan Raiņa un Aspazijas dzeja, gan citu tautā iemīļotu dzejnieku dzejoļi. Jersikas pamatskolas skolēni tos runāja ar lielu aizrautību un izteiksmi. Tāpat šajā jaukajā pēcpusdienā mums visiem bija iespēja klausīties skaistajos un sirsnīgajos mūsu pagasta dzejnieces Maijas Vaivodes dzejoļos.



Maijas Vaivodes dzejas šarmam piemīt ne tikai piederība dzimtajai ciemam, bet arī vietām, kur viņa ir mācījusies un strādājusi. Dzejoļos dominē pozitīva attieksme pret apkārtējo pasauli, mīlestība pret ziediem un dabu. Dzejas rindās jūtama rudzu maizes garša, strautu burbuļošana pavasarī, margrietiņu un rudzupuķu smarža Līgo svētkos, sirsnība un cieņa pret visu latvisko.
Paldies Maijai Vaivodei par ieskatu dzejas pasaulē, paldies skolēniem, kas liek dzīvot mūsu brīnišķīgo dzejnieku liriskajiem tēliem, paldies skolotājiem par ieguldīto darbu, paldies Rīta bibliotēkas vadītājai Verai par jauko uzņemšanu! šī pēcpusdiena mūsos raisījusi vēl ilgi paliekošu prieku!





Informāciju sagatavoja:
Evita Daibe

Līvānu NCB Jersikas bibliotēkas vadītāja