Jaunumi
2016. gada 2. jūnijs 13:36

Vivitas Kokinas pirmā foto izstāde Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā



No 3. jūnija Līvānu novada Centrālās bibliotēkas
Straumes zālē skatāma līvānietes Vivitas Kokinas foto izstāde “Līvāni stiklā”, kas ir mākslinieces veltījums dzimtajai pilsētai tās 90 gadu jubilejā.

“Pārsvarā esmu pasākumu fotogrāfs, es pat teiktu kāzu fotogrāfs. Bet tā kā darbs ir arī mans hobijs, labprāt fotografēju dabu, cilvēkus utt. Jau kādu laiku galvā bija doma par izstādi, bet nevarēju apstāties pie konkrētas tēmas. Daudzi bija teikuši, Tev ir skaistas bildes, uztaisi izstādi. Negribējās vienkārši salasīt bildes, gribējās izstādi ar dziļāku domu.

Tā kā pārsvarā daudziem Līvāni asociējas ar Līvānu stiklu, tad kā pamatu arī izvēlējos fotografēt Līvānus caur stikla sfēru. šīs visas fotogrāfijas ir apgrieztas otrādi, jo skatoties caur šo sfēru faktiski redz pasauli kājām gaisā, jo tā projicē attēlu apgrieztā veidā”, saka māksliniece.

Fotoattēlos redzamas vairākas atpazīstamas vietas Līvānos, tāpēc izstādes autore aicina apmeklētājus piedalīties aktivitātē – atpazīt fotogrāfijās redzamās vietas un objektus (aizpildot speciāli sagatavotas anketas izstādes telpās). Izstādes noslēgumā trīs pareizo un interesanto atbilžu autori saņems balvas – iespējas izvēlēties un iegūt savā īpašumā kādu no izstādes foto (ierāmētu un ar mākslinieces autogrāfu).

Plānots, ka izstādē eksponētie darbi būs skatāmi līdz šī gada septembrim.

3. jūnijā plkst. 16.00 visi interesenti tiek aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar fotomākslinieci Vivitu Kokinu.

Laipni gaidīti Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā, Rīgas ielā 136.