Jaunumi
2016. gada 27. aprīlis 15:26

“Atklāj savu bibliotēku…” – ekskursija Rīta bibliotēkā



š.g. 21.aprīlī Jersikas pamatskolas 1.klases skolēni devās ekskursijā uz Rīta bibliotēku

Rīta bibliotēkā ik gadu Bibliotēku nedēļā (šogad tā notika no 18. līdz 24.aprīlim) ir atvērto durvju dienas, kad ir laipni gaidīti visi interesenti.

21.aprīlī uz savu pirmo tikšanos ar bibliotēku Jersikas pamatskolas pirmklasnieki ieradās jau plkst. 9.00 no rīta ar savām mīļākajām grāmatiņām rokās.

Ar lielu interesi bērni vēroja un sekoja bibliotekāres stāstījumam par bibliotēku, bibliotēkas datoru izmantošanas iespējām, par grāmatu un žurnālu izsniegšanu, par izstāžu veidošanu.
Bibliotekāre, uzrunājot bērnus ar Māras Cielēnas dzejas rindām “Nāciet līdzi man tūlīt, iesim burtus salasīt”, iepazīstināja ar bērnu grāmatu krājumu. Audzinātāja Mārīte atklāja to, ka visi pazīst burtiņus un māk lasīt!

Sekoja diezgan atbildīgs uzdevums: izveidot Grāmatu TOP-5! Bija jāvienojas par mīļākajām izlasītajām 5 grāmatām, kas nemaz nebija tik viegli, jo grāmatu ir tik daudz, tās ir tik skaistas un mīļas!

Noslēgumā visi kopā likām puzles, zīmējām un izveidojām 2 zīmējumu izstādes “Pirmā tikšanās ar bibliotēku” un “Gaidam pavasari”.


Prieks par bērniem, par viņu lasītprieku un aizrautību pastāstīt par lasīto.
Paldies audzinātājai Mārītei Ondzulei, Jersikas pamatskolai par sadarbību!
Bibliotēkā ikviens ir mīļi gaidīts visu gadu!

Informāciju sagatavoja:
Vera Pabērze
LNCB Rīta bibliotēkas vadītāja