Jaunumi
2016. gada 27. aprīlis 13:59

Kas dzīvo bibliotēkā? – ekskursija Sutru bibliotēkā



Kas dzīvo bibliotēkā? Kas dzīvo grāmatās? Kāpēc jālasa? Kāpēc jābūt gudriem? Kāds labums no tām kastēm, ko sauc par datoriem?

šie ir tikai daži no jautājumiem, ko ziņkārīgais tīìeris uzdeva uz bibliotēku atnākušajiem bērniem. Savukārt, lielais miegamice lācis nemaz nesaprata, kā tas ir – grāmatā lasīt burtiņus un vārdus. Tāpat kā mežā ogas? Protams, mazie izrādījās asprātīgāki – viņi taèu nedzīvo mežā, bet apmeklē skolu! Lācim par lielu brīnumu, bērni pat prot lasīt grāmatas!

Tā sākās Sutru pamatskolas pirmskolas un sākumskolas bērnu ekskursija bibliotēkā. Mazie apmeklētāji, aktīvi līdzdarbojoties, iepazinās ar bibliotēku – konstatēja, ka ir bērnu un pieaugušo krājums, izvērtēja atšķirības starp bērnu un pieaugušo grāmatām, sprieda kāpēc žurnāli un avīzes nav grāmatas. Savs viedoklis atnācējiem bija par datoriem, to izmantošanu. Lai parādītu, ka dators “prot” ne tikai spēlītes, bija sagatavoti atjautības uzdevumi, ko projicējām uz magnētiskās tāfeles. šie uzdevumi izraisīja lielu interesi, jo katram bija iespēja pamanīt un uz tāfeles atzīmēt āķīgos atrisinājumus.

Lai mazie lasītāji neaizmirstu, ka bibliotēka un grāmatas ir tāda īpaša “pasaulīte”, katrs saņēma pa sagatavotai grāmatzīmei, kā lasīšanas veicināšanas simbolu.

šis bija plānotais bibliotēku nedēļas pasākums “Bibliotēka gaida ciemos”.

Paldies sākumskolas skolotājai Anitai Ruèevskai un pirmsskolas grupiņas audzinātājai Ilonai Tēraudei par atsaucību un KC menedžerei Kristīnei Kotānei par sagādātajiem tērpiem!

Informāciju sagatavoja:
Lidija Pintāne
LNCB Sutru bibliotēkas vadītāja