Jaunumi
2016. gada 27. aprīlis 13:08

“Ko es gribu?” – Bibliotēku nedēļas pasākums Sutros



š.g. 19.aprīlī Sutru bibliotēka 8. un 9.klašu skolēniem organizēja tikšanos ar Nodarbinātības valsts aìentūras Preiļu filiāles Karjeras konsultanti Ilonu Utināni.

Ik pavasaris izlaiduma klašu skolēniem nāk ar pārdomām un nopietnu lēmumu pieņemšanu. Mūsdienās ir aktuāla mūžizglītība – iespēja jebkurā vecumā pārkvalificēties. Tomēr profesijas izvēle skolu beidzējiem sagādā ne mazums raižu. Iespēju daudz, kā izvēlēties vispiemērotāko? šajā situācijā lietderīgi ieklausīties Nodarbinātības valsts aìentūras (NVA) karjeras izveides speciālistu ieteikumos.

Akceptējot bibliotēku nedēļas vadmotīvu “Attiecības, sadarbība, kopiena”, Sutru pamatskolas 8. un 9. klašu skolēniem tika piedāvāta iespēja tikties ar NVA Preiļu filiāles Karjeras konsultanti Ilonu Utināni. Speciāliste iepazīstināja ar NVA mājas lapu un prezentēja aìentūras sniegtos piedāvājumus, īpašu uzmanību pievēršot jauniešu garantijas pasākumiem sadaļā “Jauniešiem”.

Kā norādīja konsultante Ilona Utināne, lai jauniešu izvēlētā profesija būtu piemērota un sniegtu gandarījumu, ir svarīgi apzināties savas stiprās puses un trūkumus, noskaidrot, kas interesē un motivē. ņemot vērā savas vēlmes un dotības, darba tirgus nosacījumus un izglītības iespējas, var veiksmīgi plānot karjeras izaugsmi. Speciāliste ieteica jauniešiem aizdomāties arī par nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā.

Pēc sadaļā “Kas es esmu” pieejamo testu individuālas aizpildīšanas un konsultācijām, skolēni uzzināja savas profesionālās intereses un kā tās izmantot turpmāk – kurām profesionālās darbības jomām un mācību programmām pievērst uzmanību. Gandrīz visiem testu apkopojuma rezultāti sakrita ar šī brīža interesēm.

Katram pasākuma dalībniekam I.Utināne atstāja izdales materiālus un savu kontaktinformāciju, mudinot uz turpmāku sadarbību un individuālām konsultācijām.

Aicinām visus jauniešus izmantot piedāvāto iespēju gan individuāli, gan izmantojot NVA interneta vietnes www.nva.gov.lv starpniecību.

Pateicamies NVA Preiļu filiāles Karjeras konsultantei Ilonai Utinānei par sadarbību un Sutru pamatskolai par izrādīto interesi!

Informāciju sagatavoja:
Lidija Pintāne
LNCB Sutru bibliotēkas vadītāja