Jaunumi
2015. gada 25. septembris 09:47

“Bērnu žūrija-2015” sāk lielo lasīšanu Rīta bibliotēkā!



Rīta bibliotēka jau piecpadsmito gadu aicina bērnus piedalīties lielajā lasīšanas maratonā un kļūt par “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas – 2015” ekspertiem.

šoreiz uz bibliotēkas aicinājumu atsaucās Jersikas pamatskolas 2. un 3. klašu audzēkņi, kuri 21.septembrī kopā ar audzinātājām Lieni Lukjansku un Ingu Dambīti ieradās bibliotēkā, lai iepazītos ar šīs sezonas bērnu žūrijas grāmatu kolekciju. Bibliotekāre kopā ar pieaicināto “Pepiju Garzeķi” skolēniem atgādināja, kā radās “Bērnu žūrija” un kas jādara, lai kļūtu par ekspertu. Skolēni uzzināja, kādas un cik grāmatu jāizlasa.

Arī šogad “Bērnu žūrijas” grāmatu kolekcija ir izvēlēta tāda, lai būtu interesanta un aizraujoša lasīšanai visa vecuma bērniem:

-) paši mazākie lasītāji varēs lasīt vai klausīties intriìējošus stāstus par vilku, kurš ir izvēlies no grāmatas, par Tantes un Bantes piedzīvojumiem,
-) pusaudžiem piedāvā iepazīt fantāzijas pasauli.
-) 2015.gads rit Raiņa un Aspazijas zīmē, tāpēc šogad “Bērnu žūrijas” kolekcijā iekļautas grāmatas Raiņa “Puķu lodziņš” un Aspazijas “Zila debess zelta mākoņos”.

Kad “Pepijai Garzeķei” apnika grāmatu izpēte, viņa aicināja skolēnus panašķēties ar saldumiem un pasportot.

Informāciju sagatavoja:
Vera Pabērze
LNCB Rīta bibliotēkas vadītāja