Jaunumi
2015. gada 2. septembris 17:53

Tikšanās ar dzejnieku Ronaldu Briedi



Dzejas dienu ietvaros Līvānu novada Centrālā bibliotēka
17.septembrī plkst.14.00
aicina dzejas cienītājus uz tikšanos
ar dzejnieku Ronaldu Briedi pasākumā “Dzeja ar asaru gāzi”.

Ronalds Briedis uzaudzis Jēkabpilī, 1998.gadā beidzis Jēkabpils Valsts ìimnāziju. Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvis bakalaura un maìistra grādu, studējis doktorantūrā. Strādājis par bibliotekāru Latvijas Kultūras akadēmijā, veidojis raidījumu “Bron-hīts” radio “NABA”. 2001.gadā viņš organizē Jauno autoru semināru, no 2003.gada vada Latvijas Rakstnieku savienības kultūras programmu “Literārā akadēmija”, konsultē jaunos dzejniekus.

Dažādos periodiskajos izdevumos dzejnieka publikācijas lasāmas jau no 1997.gada. Par debijas dzejoļu krājumu “Asaru gāze” Ronalds Briedis saņēmis Dzejas dienu balvu un Literatūras gada balvu par 2004.gada labāko debiju, bet 2008.gadā dzejoļu krājums “Karaoke” novērtēts ar Ojāra Vācieša prēmiju.

Dzejnieks Jānis Rokpelnis par savu amata brāli raksta: ”Ronalda Brieža dzejai piemīt reti sastopamais intelektualitātes un jūtu spontanitātes organisks apvienojums. šajā ziņā viņš savdabīgi turpina to latviešu dzejas tradīciju, kuru pārstāv tādi vārdi kā Ojārs Vācietis. Viņš ir tipisks pilsētas dzejnieks.”

Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Informāciju sagatavoja:
Dzidra Kalvāne
LNCB Pieaugušo literatūras nodaļas vadītāja