Jaunumi
2015. gada 29. aprīlis 12:35

Karjeras diena Latvijas Nacionālajā bibliotēkā

2015.gada 23.aprīlī 10.klases skolēni no Līvānu 1. vidusskolas un Līvānu novada vakara/maiņu vidusskolām devās uz Rīgu uz Nacionālo bibliotēku.

Karjeras dienu palīdzēja organizēt Līvānu novada Centrālās bibliotēkas metodiķe E.Sēnala un Līvānu novada Skolu bibliotekāru metodiskās apvienības vadītāja S.Siliņa.

Gaismas pilī mūs laipni sagaidīja gide – Ilze Kļaviņa un izrādīja mums bibliotēku no pašiem pamatiem līdz pat 12.stāvam. Divpadsmitajā stāvā sajūsmināti vērojām Rīgu no putna lidojuma.

Karjeras dienā tikāmies ar Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes studentiem un pasniedzējiem, kuri ir piedalījušies starptautiskās konferencēs. Patīkami pārsteigti bijām, kad par mācību procesu fakultātē stāstīja 3.kursa students Līvānu 1.vidusskolas absolvents Ronalds Glaudāns. Sociālo zinātņu fakultāte sagatavo speciālistus ar vispusīgām zināšanām, kas paver iespējas strādāt dažādās iestādēs, arī bibliotēkās.

Ekskursijas laikā pabijām Nacionālās bibliotēkas Bērnu nodaļā, Audiovizuālo ierakstu studijā, Digitalizācijas nodaļā. Apskatījām Krišjāņa Barona Dainu skapi, grāmatu sienu ar 18.gadsimta grāmatām, pirmo Vecā Stendera izgudroto veļasmašīnu un milzu globusu, kuru arī esot izveidojis Stenders.

Karjeras dienu galvenais ieguvums ir lieliskā iespēja iepazīt Nacionālo bibliotēku „no iekšpuses” kā lielu, sarežìītu organismu un satikt dažādo profesiju pārstāvjus – bibliotekārus, ekonomistus, datorspeciālistus u.c., kas nodrošina tās darbību ikdienā.

Sakām lielu paldies Līvānu 1.vidusskolai un Līvānu novada vakaru/maiņu vidusskolai par transporta pakalpojumu apmaksu.

Katrīna Zorkina

Līvānu 1.vidusskolas 10.b klases skolniece