Jaunumi
2015. gada 14. aprīlis 12:20

Rudzātieši gūst panākumus plašā apvāršņa konkursa 2. kārtā Balvos.


10. aprīlī Balvu kultūras un atpūtas centrā notika “Plašā Apvāršņa konkursa” 2. kārtas reìionālais konkurss. Tajā piedalījās 28 skolēni – 1. kārtas uzvarētāji no Latgales skolām un publiskajām bibliotēkām, arī Mārcis Èevers un Dāvids Rubens no Rudzātiem.

Konkursa 2. kārtā notika izveidoto karogu prezentēšana, dažādu atjautības un zināšanu pārbaudes uzdevumu par Raini un Aspaziju veikšana – 4 testi, kā arī tikšanās ar žūrijas pārstāvjiem.

Raiņa un Aspazijas izveidotos karogus prezentē Mārcis Èevers, Rudzātu vidusskolas bibliotēka.

… un Dāvids Rubens, Līvānu NCB Rudzātu bibliotēka.

žūrijas vērtējums Dāvida prezentācijai.

žūrijas locekļi izteica arī kopīgu vērtējumu par visām prezentācijām, piešķirot simpātiju “plusiņus” trijiem dalībniekiem, kuru uzstāšanās patika vislabāk. Arī Dāvids un Mārcis dzirdēja daudz atzinīgu vārdu no žūrijas par zēnu plašo redzesloku, pasaules uztveri un zināšanām. Dāvids saņēma arī vienu no trim mākslinieces, žūrijas locekles ūnas Laukmanes balvām – viņas ilustrētu grāmatiņu “Viešņa” (autore Aspazija).

Gaidot konkursa rezultātus, ar bērniem par Raiņa bērnu dzeju runāja dzejniece, žūrijas pārstāve Inese Zandere. Autore lasīja arī savu dzeju.

Mārcim un Dāvidam konkurss turpinās, jo abi ir 2. kārtas uzvarētāju vidū, kuri piedalīsies konkursa finālā Rīgā un cīnīsies par galveno balvu – vasaras nometni Raiņa un Aspazijas iemīļotajā pilsētā Jūrmalā. Dāvida literatūras skolotāja ir Iveta Kārkle, bet Mārci māca Lilita Rudzāte. Konkursa fināls notiks maijā.


Materiālu sagatavoja:
S. Brūvere
Rudzātu bibliotēkas vadītāja