Jaunumi
2015. gada 10. aprīlis 13:24

Plašā Apvāršņa konkurss Rudzātos.


Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150.jubilejas gadskārtu, LNB sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi rīko “Plašā Apvāršņa konkursu” jaunajiem lasītājiem. Galvenais temats – Raiņa un Aspazijas darbi, idejas un dzīvesstāsti.

Tā kā dalību konkursā pieteica Rudzātu vidusskolas bibliotēka un LNCB Rudzātu filiālbibliotēka, konkursa 1. kārtu nolēmām rīkot kopā vidusskolas bibliotēkā-informācijas centrā un to vadīja skolas bibliotekāre, literatūras skolotāja Lilita Rudzāte.

Konkursa dalībnieki, iepazīstot Raiņa un Aspazijas daiļradi, veidoja bilžu grāmatiņas, zīmēja dzejoļus, rakstīja pārdomas par dzejoļu tēliem, salīdzināja Raiņa lugu un animācijas filmu “Zelta zirgs”, kā arī prezentēja pašu izveidotos Aspazijas un Raiņa karogus.


Bērni bija strādājuši pavasara brīvdienās un darbu plašā izstāde pārsteidza žūriju, bija skatāmi daudzveidīgi darbi – zīmējumi, ilustrētas dzejoļu grāmatiņas, aplikācijas, visdažādākie Aspazijas un Raiņa karogi, arī tamborēti un izšūti.




Pēc prezentācijām katrs varēja nobalsot par konkursa dalībnieku, kura stāstījums patika vislabāk, un titulu “Skatītāju simpātija” ieguva 7. klases skolēns Dāvids Rubens.
Ar muzikālu sveicienu pārsteidza Marija Groza, kura izpildīja pašas sarakstītu dziesmu ar
Aspazijas vārdiem.


žūrijas vērtējumā par konkursa 1. kārtas uzvarētāju Rudzātu vidusskolas bibliotēkā kļuva 6. klases skolēns Mārcis Èevers, bet LNCB Rudzātu filiālbibliotēku konkursa 2. kārtā Balvos pārstāvēs Dāvids Rubens.

Konkursa fināls notiks Rīgā, un galvenā balva ir radošā vasaras nometne Jūrmalā.

Paldies visiem konkursa dalībniekiem, vecākiem un skolotājiem, kuri palīdzēja bērniem iepazīt Raiņa un Aspazijas dzejas pasauli!


Materiālu sagatavoja:
S. Brūvere
Rudzātu bibliotēkas vadītāja