Jaunumi
2014. gada 10. septembris 15:53

Dzejas dienu brīvdabas pasākums “Es kļūstu par dzeju”


š.g. 16.septembrī plkst.14.00 skvērā pie Līvānu novada Centrālās bibliotēkas notiks Dzejas dienu brīvdabas pasākums “Es kļūstu par dzeju”.

Dzejas dienām veltītais pasākums “Es kļūstu par dzeju” norisināsies ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu tikšanās cikla “Radošs un jauns” ietvaros.

Pasākumā dzejas cienītāji tiksies ar dzejnieci, dramaturìi un režisori Ingu Gaili.

Dzejniece studējusi literatūras teoriju, vēsturi un kritiku, kā arī teātra, kino un TV dramaturìiju Latvijas Kultūras akadēmijā. Kopš 1997.gada regulāri publicē savus dzejoļus latviešu literārajos izdevumos. 1999.gadā izdots pirmais dzejoļu krājums „Laiks bija iemīlējies”, 2004.gadā – „raudāt nedrīkst smieties”, 2007.gadā – „Kūku Marija”, 2012.gadā – “Migla”.

No 2004.gada Inga Gaile ir Latvijas Rakstnieku savienības biedre. 2011.gadā izdota Ingas Gailes luga „āda”, kas Andreja Jarovoja režijā iestudēta Ìertrūdes ielas teātrī un guvusi lielu skatītāju atsaucību. 2013.gadā Ìertrūdes teātrī Inga Gaile iestudējusi lugu “Mūsu Silvija debesīs”.
Dzejnieces talants ir novērtēts ar Klāva Elsberga prēmiju, Annas Dagdas fonda balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, Dzejas dienu balvu un žurnāla “Latvju Teksti” balvu, kā arī Prozas lasījumu galveno balvu par stāstu “Piena ceļi”.

Dzejoļu krājums “Migla” ir bijis lasītākais latviešu oriìināldzejas krājums 2013.gadā.

Materiālu sagatavoja
Līvānu novada Centrālās bibliotēkas
Pieaugušo literatūras nodaļas vadītāja
Dzidra Kalvāne