Jaunumi
2014. gada 21. janvāris 15:05

Līvānu un Ilūkstes novadu bibliotekāri piedalījās Grāmatu draugu ķēdē

Sestdien, 18.janvārī, bibliotekāri no Līvānu un Ilūkstes novadu bibliotēkām piedalījās Latvijas Nacionālās bibliotēkas rīkotajā akcijā „Gaismas ceļš – grāmatu draugu ķēde”, kas bija viens no galvenajiem „Rīga 2014” atklāšanas pasākumiem.
Akcijā bija pulcējušies daudzi tūkstoši dalībnieku, lai no rokas rokā nodotu grāmatas no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas cauri Vecrīgai uz Daugavas otro krastu – uz jauno ēku.
Līvānu un Ilūkstes novadu bibliotekāriem bija iespēja piedalīties šajā akcijā jaunās Gaismas pils plašajās telpās, redzot, kā grāmatas nonāk galapunktā – Tautas grāmatu plauktā. ēkā valdīja pozitīva vienotības gaisotne, dalībnieki kopīgi dziedāja dziesmas. Bija arī tādi grāmatu dāvinātāji, kuri filmējot sekoja līdzi savai dāvinātajai grāmatai visā ķēdē līdz tās nonākšanai Tautas grāmatu plauktā.
Padodot grāmatas no rokas rokā, redzējām, kādas grāmatas dāvinātājiem bijušas nozīmīgas, lai tās nonāktu Tautas grāmatu plauktā. To starpā dažas bija ļoti vērtīgas, dažas – vairākos eksemplāros, taèu visas ļoti nozīmīgas, lai paliktu vēsturē un būtu iespēja vēl ilgus gadus lasīt visiem interesentiem.
ļoti precīzi Grāmatu draugu ķēdes akciju portālā www.riga2014.org raksturoja nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Èivle: „Un ne jau tikai grāmatas tika padotas tālāk no rokas rokā, tika padota arī apziņa, ka kultūra mums ir nozīmīga un svarīga vērtība.”

Paldies akcijas rīkotājiem, organizatoriem, koordinatoriem par iespēju piedalīties un būt vienotiem nozīmīgajā notikumā.