Jaunumi
2012. gada 4. decembris 14:12

Darbu uzsākusi datorskola senioriem

Sestdien, 1. decembrī Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā uz pirmo datorskolas bezmaksas stundu senioriem ieradās sešas enerìiskas kundzes, kuras ir stingri nolēmušas apgūt pašas nepieciešamākās datorprasmes.

Apmācību mērķis datorskolā ir sniegt priekšstatu par informācijas elektronisko resursu daudzveidību, iegūt zināšanas par informācijas meklēšanas iespējām internetā un pārliecināt lietotājus, ka e-pakalpojumi ļauj nedaudz, bet tomēr, arī ietaupīt. Apmācības vada jaunieši- Līvānu bērnu un jauniešu centra brīvprātīgo kustības dalībnieces, Līvānu 1.vidusskolas audzēknes Laura Liepniece, Sabīne Vucēna, Sindija Korèinska – meitenes, kuras datoru pasaulē jūtas kā zivis ūdenī.

Jaunās skolotājas ir apņēmības pilnas seniorēm palīdzēt gan pārvarēt iesācēju bailes no datora, gan iedraudzēties ar „pelīti”, gan apgūst pirmās iemaņas darbā ar datoru un internetu – sākot no datora ieslēgšanas, līdz pat informācijas meklēšanai internetā, e-pasta lietošanai un saziņai ar „Skype” palīdzību, kā citas ikdienā noderīgas lietas.
Pēc pirmās nodarbība gan skolnieces, gan skolotājas atzina, ka ir gandarītas un ar nepacietību gaida nākamo nodarbību, kas notiks pēc nedēļas.