Jaunumi
2009. gada 10. marts 14:12

Bibliotekārā stunda Jaunsilavu bibliotēkā.

6. martā Jaunsilavu bibliotēkā uz bibliotekāro stundu ieradās 6. klases audzēkņi ar skolotāju Mariju Broņku. šī nebija pirmā reize, kad bērni apmeklēja bibliotēku, lai kopīgi darbotos un iepazītos ar bibliotēkas sniegtajiem pakalpojumiem. šoreiz apskatījām interneta portālus filmas.lv. letonika.lv un news.lv.
Daudziem bija jaunums, ka bibliotēkā tiek sniegta iespēja noskatīties labas spēlfilmas, dokumentālās un animācijas filmas, kas pēc saturiskās kvalitātes ir daudz labāks piedāvājums nekā videospēles. Bez maksas Latvijas filmas iespējams noskatīties portālā “www.filmas.lv” tikai pie pašvaldību publisko bibliotēku datoriem, un šādu iespēju nodrošina publisko bibliotēku attīstības projekta “Trešais tēva dēls” laikā izveidotais bibliotēku iekšējais tīkls Valsts vienotajā bibliotēku informācijas sistēmā.
Vēlreiz tika izpētīts datubāzes Letonika piedāvājums, jo tās saturs tiek nemitīgi papildināts, atjaunots un uzlabots.


Jau otro gadu pēc kārtas valsts aìentūra “Kultūras informācijas sistēmas” un LURSOFT IT organizē konkursu “Nāc uz bibliotēku un atrodi meklēto!”. Skolēni varēja iepazīties ar konkursa nolikumu un to, kā meklēt atbildes uz 1. kārtas jautājumiem, kuri publicēti mājaslapā www.news.lv.