Jaunumi
2009. gada 24. februāris 12:04

Bērnu žūrijas noslēguma pasākums Jaunsilavās.

Jaunsilavu bibliotēkas vadītāja
Ligita Iesalniece.

13. februārī norisinājās Bērnu žūrijas 2008 noslēguma pasākums, kas tapa, sadarbojoties Jaunsilavu un Jaunsilavas pamatskolas bibliotēkām.
Jaunsilavu bibliotēka lasīšanas veicināšanas programmā Bērnu žūrija piedalās jau septiņus gadus. 2008. gadā ekspertu lomā projektā darbojās 15 bērni. Viņu vērtējumam pagājušajā gadā tika nodotas 20 oriìinālliteratūras un tulkotās literatūras grāmatas èetrās vecuma grupās. Jaunums žūrijas darbā bija vērtēšanas anketa, kura šogad bija jāaizpilda un jānosūta elektroniski.
Bērnu žūrijas noslēguma pasākums notika Jaunsilavas pamatskolā. Pirms pasākuma gan žūrijas ekspertiem, gan pārējiem skolas audzēkņiem bija iespēja noskatīties Ineses Zanderes grāmatiņas „Ko teica gaiļa kungs” iestudējumu.

Skatāmies iestudējumu par Gaiļa kungu.

Iepirkties dodas Cūkas kundze, Aitas kundze un ceļā satiek Zoss jaunkundzi.

Gaiļa kungs.

Pēc tam žūrijas eksperti kopā ar mazo raganiņu veidoja Bērnu žūrijas reklāmu, lika puzles, kurās attēloti zīmējumi no izlasītajām grāmatām, minēja daiļdarbu fragmentu autorus un nosaukumus, kā arī paši iejutās žūrijas grāmatu varoņu lomās.

Darbojamies kopā ar mazo raganiņu.


Liekam puzles.

Reklamējam Bērnu žūriju („Cilvēka labākais draugs – Grāmata!”).

Lasām fragmentus no darbiem un minam to autorus.

Iejūtamies grāmatu varoņu lomās.

Visi eksperti saņēma pateicības un piemiņas balvas, bet visaktīvākie — Diāna Baltmane, Juta Kirilova, Margrieta Cvetkova, Jānis Iesalnieks, Maruta Zalāne un Mārtiņš Baltmanis — papildbalvas.
Pasākuma noslēgumā visi bērni tika cienāti ar garšīgu kliņìeri.
Paldies jaukā uzveduma aktieriem un režisorei skolotājai Anastasijai Kakteniecei, Jaunsilavu pamatskolas bibliotekārei Dainai Slicai (Mazajai raganiņai) un pārējiem, kuri sniedza palīdzību pasākuma norisē.
Liels paldies visiem, kuri ir bijuši draugos ar Bērnu žūriju visus šos gadus. Ir liels prieks par ikvienu bērnu, kas ir izlēmis kļūt par Bērnu žūrijas ekspertu un sniegt savu vērtējumu par kolekcijas grāmatām. Ceram, ka arī 2009. gadā bērniem būs iespēja iesaistīties šajā projektā.