Jaunumi
2011. gada 17. septembris 09:49

Grāmatas “Baltkrievu – latviešu, latviešu – baltkrievu vārdnīca” prezentācija.

15. septembrī Līvānu novada Centrālajā bibliotēkā notika grāmatas “Baltkrievu – latviešu, latviešu – baltkrievu vārdnīca” prezentācija. Pasākums bija organizēts ar Latvijas baltkrievu savienības atbalstu.


Inovācijas projektu prezentēja tā vadītāja, Latvijas baltkrievu savienības valdes locekle Jeļena Lazareva. Viņa pastāstīja, ka vārdnīca ir pirmais tik liela mēroga izdevums baltkrievu un latviešu filoloìijas jomā. Tajā iekļauti ap 40 tūkstoši pamatvārdu. Tā atšķiras no parastajām divvalodu vārdnīcām ar autoru specifisko pieeju. Vārdnīca ir veltīta filoloìijas doktores un baltkrievu literatūras tulkotājas un pētnieces Mirdzas ābolas, kura ilgus gadus ir strādājusi pie vārdnīcas sastādīšanas, piemiņai.


Savukārt Latvijas baltkrievu savienības priekšsēdētāja uzņēmēja Valentīna Piskunova runāja par vārdnīcas nozīmi baltkrievu un latviešu kultūras sakaru stiprināšanā.


Pasākumā piedalījās un skatītāju atsaucību guva Jēkabpils baltkrievu biedrības “Spatkanje” ansamblis “Zaviruha”.


Spilgts bija Latvija Nacionālās operas māksliniece Tamāra Klimko priekšnesums.

Pasākuma noslēgumā Latvijas baltkrievu savienības dāvāja Līvānu novada Centrālajai bibliotēkai vairākas grāmatas un, protams, arī vārdnīcu.