Jaunumi
2023. gada 9. decembris 13:17

Seminārs Līvānu novada bibliotekāriem

7. decembrī Līvānu novada Centrālā bibliotēka organizēja semināru novada publisko un skolu bibliotēku darbiniekiem, kurā tika izskatīti aktuālie profesionālie jautājumi. Semināra programmu papildināja arī uzaicinātie pārstāvji.

Prezentācijā “Medijpratība bibliotēkās – aizvadītais un nākamais gads” LNB Bibliotēku attīstības centra Medijpratības nozares eksperts Emīls Rotgalvis sniedza informāciju par paveikto un nākotnes vīzijām, par savstarpēji saistošām, bet nošķirošām prasmēm: medijpratība, informācijpratība un digitālās prasmes un par citiem šīs pazīstamās, bet allaž aktulās tēmas jautājumiem. Par šo lekciju interesi izrādīja un seminārā pievienojās Līvānu novada vēstures skolotāju metodiskās apvienības dalībnieki.

Biedrības “Zero Waste Latvija” projektu vadītāja līvāniete Evija Ozola – Ozoliņa semināra dalībniekus iepazīstināja ar uzskatiem un principiem, pēc kādiem savā darbībā vadās biedrība, ka var un vajag pat atkritumus pārvērst resursos. “Digitālā platforma www.lietovelreiz.lv un bibliotēku iesaiste iedzīvotāju paradumu maiņā” bija galvenā tēma, kuru akcentēja lektore. Tie bija piemēri ko dara bibliotēkās un pamudinājums mums – bibliotekāriem rīkoties, lai vidi saglabātu tīrāku.

Paldies ciemiņiem par interesantajiem stāstījumiem un iedvesmojošām idejām.